polarcollie

Alla inlägg under januari 2010

Av Linda - 29 januari 2010 18:58

Kvällsmacka. Sigrid har flera gånger blivit ombedd att äta upp sin smörgås. Effektlöst. Till slut blir mamma arg och Sigrid ledsen. Det går dock snabbt över, Sigrid drar igång en talkör vid bordet.


Sigrid: Vem är den bästa mamman - det är DU! Vem är den bästa pappan - det är DU! Vem är den bästa lillebroren, det är TOR, vem är den bästa storasystern, det är SIGRID!


Som en riktig körledare beordrar hon oss alla att vara med i talkören och bestämmer vem som ska säga vad. Dessutom med en liten dans sittande på stolen. Hon drar igenom alla hundarna, katten och avslutar med: Vilket är det bästa huset - det är ULVÅS!!


Mamma bryter ihop av skratt och orkar inte bry sig om att Sigrid fortfarande inte äter sin smörgås.

Av Linda - 24 januari 2010 19:30

Dagen till ära fick födelsedagshunden äran att inviga säsongens köp - en större nordisk släde. En nordisk släde, till skillnad från en nomesläde kräver att man åker skidor i stället för att stå på släden och den har skaklar. Fungerar som en pulka men är byggd som en släde, helt enkelt.


Zolo hade inget emot nyheten, det gick fint. Enda problemet var att den var tom och därför vägde så lite att den välte i svängarna.... Inte Zolos fel.Det blev bara en kort tur runt åkern för att husse behövde få kolla så att alla inställningar av draglinor och annat funkade - och det gjorde det!


 

Av Linda - 24 januari 2010 11:14

För idag är Zolos födelsedag - nu har vår turbokille blivit tre år - hurra för Zolo!!


 

Av Linda - 22 januari 2010 12:37

Tor har kommit på ett nytt trick. Han låser in sig i badrummet. Sedan kan han inte låsa upp igen.


Tur att det går att öppna utifrån med en fingernagel....

Av Linda - 21 januari 2010 13:13

Idag var det dags - Dimma fick prova att dra matte på skidor. Det finns mycket att trassla in sig i för ett litet yrväder - stavar, lina och icke att förglömma matte om man springer några varv innan hon hinner vända sig om... Dessutom körde vi ospårat en liten bit innan vi kunde följa spåren från förra turen med Zolo och snowracer och DET var förvirrande för lilla unghunden med alla störande harspår och rådjurslortar. Det blev betydligt bättre fokus när hon fick en riktning att följa.  Emellanåt gick hon SUPER som en riktig veteran men sedan blev det väl överhettning i lilla hjärnan och hon var tvungen att testa lite nosa harspår och äta rådjurslort.


Dessutom börjar matte äntligen bli lite varm i kläderna när det gäller skidåkning och känner sig inte riktigt lika mycket som Bambi på hal is länge.


Vad är det de säger i Grumme reklamen? Det här verkar bra för framtiden!

  

Av Linda - 20 januari 2010 10:35

Om Tor håller på och plockar med något på köksbänken och plötsligt rusar iväg i full fart så kan man ge sig 17 på att han har hittat nåt som han förstår att han inte får ha.


Om han dessutom stänger in sig i badrummet gäller det att skynda sig.

Av Linda - 18 januari 2010 23:22

1. Ta fram en snowracer.

2. Klä på barnen ordentligt.

3. Ta på en studsande glad hund selen

4. Gå till lämpligt ställe med hund, barn och snowracer.

5. Spänn för hunden och sätt barnen på snowracern.

6. Spring eller gå, vilket du orkar.


 


Här syns också hur larvigt lite snö vi har - men för snowracer och släde med dåliga belag duger det!! Man får vara glad för det lilla.

Av Linda - 15 januari 2010 17:07

tjuter Sigrid här hemma. Katastrof och jämmer och elände!!


Mamma har fått TVÅ par knallrosa strumpor med döskallar på.... De fanns inte i Sigrids storlek så hon fick nöja sig med ett par lila med blommor på.


Sigrid är kreativ och föreslår att vi ska sy OM ett par av strumporna till henne. Någon som är bra på att sy om strumpor?


Presentation


Anekdoter och rapporter om livet på Ulvås.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Plats för små hälsningar!


Ovido - Quiz & Flashcards