Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Alla inlägg under april 2010

Av Linda - 29 april 2010 15:03

Husse och matte är på väg ut till bilen. Aska står i fönstret och tittar. Men, så konstig hon ser ut? Som om hon har gigantiska huggtänder? Nej, det är en liten orm av tyg som hon står och håller i munnen. Husse går mot fönstret för att titta närmare.

Aska böjer snabbt ner huvudet och när hon tittar upp igen är ormen borta.


Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 27 april 2010 15:47

Aska kanske hade blivit lite stött om hon sett hur gosigt hennes älskade husse hade det med Dimma men å andra sidan - hur ska hon i så fall försvara det här?


  


 

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 26 april 2010 09:57

   


Tack till Britt Sikström för bilderna, tur att någon kom ihåg att ta kort på henne.   

Av Linda - 24 april 2010 20:54

Vi har varit på polarhundsutställning med Dimma och jag har haft väldiga farhågor kring detta gällande Dimmas uppförande, både när det gäller hennes studsighet och hennes attityd mot andra hundar. En liten aning hoppig var hon men det räckte med ett extra varv i ringen för att göra domaren nöjd och hennes attityd var klanderfri. Skönt!


Dessutom fick hon fin kritik med CK och blev placerad som tredje bästa tik av en tydligen ganska petig domare. Bara tre tikar fick CK, en championtik och en som fick sitt tredje CERT idag. Inte illa pinkat av en liten unghund som gör sin första utställning.


Pappan till Dimma och Zolo blev BIS-Veteran! Han är lika hoppig och skuttig som sin dotter OCH lika högljudd. ;o)

Av Linda - 21 april 2010 13:44

Att åka skidor efter många små chihuahua låter roligt men då måste jag nog bli lite större så att jag kan lära mig att åka skidor med stavar.

Mormor kan sy rosa päls till dem. Och glittriga selar. (Mammas kommentar: Tja, Sigrid har koll på vem som är sykunnig.   )


Av Linda - 19 april 2010 16:05

Jag vill ha en schäferhund. Eller nej, en chihuahua! Nej, en schäferhund.


(frustrerad) ÅÅÅÅ, jag vet inte vilken hund jag vill ha!!!


Jo, en chihuahua.


Kan en chihuahua dra en släde?

Av Linda - 19 april 2010 16:01

Ja hete Nalle Puh

Ja ä en bönn

Ja äte hå-unn


(sjungs mycket rytmiskt och med kraft, likt en rap)

Av Linda - 15 april 2010 11:55

Efter många funderingar och diverse råd och tips från personer som är mer erfarna inom spårträning än vad jag är så beslutade jag mig för att prova så kallat näringsspår. Dvs, man lägger godis i spåret för att ge hunden belöningar under vägen och uppmuntra till mer fokus. Jag kortade också ner spåret lite, till 20-25 meter och lade två stycken i stället. De fick dessutom vila lite längre tid innan jag gick dem med Dimma, en timme mot förra gångens 25 minuter. Hur gick det då?

Tja. Bättre i alla fall. Dimma var fortfarande turbo och vimsig men i stället för att spåra en meter och sedan spana på fåglar kunde hon nu tänka sig att spåra kanske tre meter innan hon var tvungen att snurra lite. När hon hittade en godisbit blev hon lite fixerad vid just den platsen och nosade både länge och väl där innan hon fortsatte. Däremot missade hon flera godisbitar för att hon flamsade. Det är fortfarande väldigt hetsigt, som det mesta hon gör men det kanske inte går att komma ifrån?

Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor