Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Alla inlägg den 13 april 2010

Av Linda - 13 april 2010 12:59

Tja, vad ska man säga. Dimma började spåra jättefint och jag hann tänka "YES"" innan hon blev lika fladdrig och okfokuserad som vanligt... Stundtals jobbade hon bra men lika ofta glömde hon helt av vad vi höll på med och hon tittade på fåglar eller utsikten i stället. Jaja, vi får väl prova igen och se om någon polett trillar ner. Tips på hur man får en turbohund att varva ner så att hon hinner spåra lite också?


 

Efteråt passade vi på att träna lite inför utställningen och det finns nog hopp om att vi inte gör bort oss fullkomligt även om det är en lååång väg att gå innan vi är utställningsproffs. För att uttrycka det milt.   


Zolo fick en joggingrunda med kätting i hopp om att han skulle dra den i stället för att släpa på mig. Zolo är en stark hund. Ett ånglok. Han drar kätting OCH matte. I början. Sedan blir han trött och varm så då får man ta det lite lugnt.

Däremot är jag DJUPT imponerad av hur han hanterar jakthundarna på kenneln som vi passerar. Det är nog fem hundgårdar med vrålande drever och jämthundar ungefär 15 meter från vägen. Dessutom en rastgård där det idag sprang två drever och skällde. Plus ett hundhus där man visserligen inte ser några hundar men man hör dem tydligt....

Dimma blir provocerad och varierar mellan att dra mot hundarna och att studsa mot matte för stöd. Aska reser en massa ragg och tycker att det är högst obehagligt. Vad gör Zolo? Han fortsätter att hålla svansen högt, sänker huvudet och ÖKAR farten. Klok kille!!

Skapa quiz och frågekort
Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor