Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Senaste inläggen

Av Linda - 18 december 2009 17:05

Pappa har blivit vaccinerad och visar stolt plåstret på armen för Sigrid.

Pappa: Ser du vad jag har gjort idag?

Sigrid: Du har fått en spruta!!

Pappa: Ja.

Sigrid: Vad fick du?

Pappa: Ingenting.

Sigrid: Var de så snåla?


För en tid sedan fick Sigrid en spruta (vaccination mot svininfluensan). På BVC fick barnen välja en liten leksak ur en låda när de hade varit duktiga.

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 13 december 2009 18:33

Idag hade vi dragträff med Lucia-tema, många nya ansikten och alla fyra polarhundsraserna fanns med på plats - jätteskoj!!Vi samlades strax utanför Skene i gryningen - eller ja, kanske en aning senare. ;o) Ylande stämmor fyllde luften och ett efter ett fick ekipagen störta iväg. Några hade följt uppmaningen att klä sig traditionsenligt, skoj- vi fick ihop ett helt Luciatåg faktiskt! För några av de som missat hade jag tagit med extra glitter, tur för dem. *ler* Lite bilder ligger i galleriet på hemsidan, jag hoppas att få tag i lite fler av andra som tagit kort.


Man kunde välja mellan 5 och  drygt 8 km, jag körde korta rundan med Dimma och vi var utklädda till pepparkaksgummor båda två, J körde längre rundan med Aska och Zolo utklädd till stjärngosse. Hundarn a skötte sig hyfsat, det märks att de inte fått så mycket träning under hösten som vi hade önskat.


Efteråt var det grillning eller fika och mys vid elden, tänk att draghundsfolk är så himla trevliga!   

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 11 december 2009 22:37

Under hela hösten har jag många gånger fått lämna en vansinnigt arg pojke som klamrar sig fast runt min hals. Mycket frustrerande, även om fröknarna säger att han lugnar sig snabbt och jag ser att han är glad när jag smyger för att kika innan jag hämtar honom.


De senaste dagarna har varit annorlunda. Dagens scenario är ett typexempel:


Mamma: Hej Tor! Nu ska vi åka hem!

Tor: NEJ!

Vi kramas och han ska visa nåt han har lekt med. Sedan går vi mot kapprummet, Tor ålar sig loss och rusar in i lekrummet igen. Jag fångar honom. Detta upprepas säkert fyra gånger. Sigrid som blivit hämtad från sin avdelning redan har vid det här laget klätt på sig och står och väntar. När Tor rusar iväg för fjärde gången tröttnar hon och går ut på gården. Jag tröttnar också och fångar in Tor under armen, tar hans kläder i handen och bär honom till bilen.


Vad säger man, det är ju roligt att han trivs?

  

Av Linda - 8 december 2009 12:52

Ja, nu är det redan dags att fira den andra pälslösa lilla i huset. Fem dagar emellan, väl planerat - eller inte.   


Grattis Lillebror Tor!!

Nog är han sig lik även om han blivit lite större sen den här bilden...

 

Av Linda - 6 december 2009 17:00

Tor och Sigrid tittade på Bumbibjörnarna på dagen och nu på kvällen började de prata om troll och fällor. Plötsligt stod båda barnen med skor på och skulle gå ut och jaga troll. Mamma hängde på och klädde på mer kläder och varsin pannlampa. Vi gick ut i den mörka skogen - det var väldigt spännande. Vi tittade på hur reflexer fungerar och de lärde sig snabbt hur man använder pannlampa. Tor glömde att se sig för ett par gånger och tumlade någon meter ner för en slänt men reste sig snabbt, borstade av sig och sa: ja jamma neej (jag ramla ner). Inte mer med det.


Sedan vi gick in så leker de i "mörklandet" (dvs det nedsläckta vardagsrummet) där Sigrid är drottning. Mamma blev utsedd till drottning av ljuslandet i köket. En mycket betungande och ansvarsfull uppgift.

Av Linda - 3 december 2009 08:56

fär idag är Sigrids fyraårsdag, hurra hurra hurra!!


Tänk att det är fyra år sen hon var så här liten....

 


I morse gick hon och Tor upp och fixade frukost själva, SÅ stor är hon nu!! Tänk att det går att skära paprika med en tårtspade, det visste nog ingen mer än hon. ;o) De tog också fram stekta prinskorvar, knäckebröd och ost.

Av Linda - 1 december 2009 07:29

Mamma och Tor ligger och myser på morgonkvisten innan det är dags att gå upp. Sigrid vaknar och vill också vara med men Tor drabbas av svartsjuka så han drar hanne i håret och försöker putta undan henne.

Tor: MIN mamma!!

Mamma: Nä, Sigrid får också vara med.

Han skriker och sparkar en stund, mamma får dra undan honom från Sigrid ett par gånger. Sedan gör han en oväntad kovändning.

Tor: Otej mamma. Tlåt mej Jiji.

Han kramar om henne.

Vi myser en kort stund, sedan är det dags - det ofrånkomliga.

Tor: Det är måjjon mamma!

Av Linda - 29 november 2009 19:24

Mamma borstar Tors tänder. För att göra det hela lite roligare turas vi om att hitta på djur som ska borstas bort ur munnen.


Mamma: Och där ser jag en ORM - borsta borsta!

Tor engagerat: En dakke!

Mamma: oj, en drake också, bäst att vi borstar där uppe också

Tor: en uggla, HO HOOO!!


Ja, den borstade vi också bort, vi kan ju inte ha ugglor i Tors mun, hur skulle det se ut?

Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor