Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Senaste inläggen

Av Linda - 29 november 2009 16:34

Idag var jag och Aska och körde ihop med Christina och Frida. Aska gick bra i början men sedan var det bada i diket, vägra gå först och annat trams. Misstänker att jag vattnade för dåligt igår och i morse. Hon avslutade fint sista kilometern och det känns ju alltid bra men när jag tog av henne selen så pep hon till när jag vek ihop ena frambenet. Försökte få reda på var det gjorde ont men när jag böjde enskilda leder sa hon inget, skumt. Detta har hänt ett par gånger förut, hon haltar inte, har bara ont en kort stund efteråt och det går inte att lista ut VAR i benet det gör ont. Har klurat på om det har med sträcka, backar, hastighet eller något annat att göra men det har varit så pass få gånger att jag inte kunnat se något samband. Det är långt ifrån varje gång hon körs utan bara då och då. Vi röntgade ju hennes armbågar så sent som i april i år och då var det inget.

Vad 17 gör man åt sånt här?

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 27 november 2009 08:18

Hon är mer välpälsad än de andra två, dessutom är detta hennes unghundsfällning plus löpfällning....
Kan ju säga att jag är rätt glad åt hundgården just nu. ;o)


    


Det är inte helt lätt att ta kort på turbotösen, många bilder blev så här:


Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 27 november 2009 07:49

Vi börjar närma oss Lucia och vad kan vara ett bättre sätt att fira denna högtid än med hundar och dragträff? Vi planerar en sammankomst med följande upplägg: vi kör en runda på lågt trafikerade grusvägar och fin gräsväg, det finns flera sträckor att välja på från 3-4 km till runt en mil. Vill du köra ännu längre så hör av dig så kikar vi på det. Sedan går vi ner till sjön och fikar medtagna godsaker, förslagsvis lussebullar, glögg och pepparkakor dagen till ära. Vi kommer att stå för en brasa för dem som vill grilla korv och värma sig. Detta är ett ypperligt tillfälle för den som är nybörjare att ställa frågor.

Bonuspoäng utdelas till dem som kör iförda traditionsenlig dräkt, eller i alla fall huvudbonad.

Plats: strax utanför Skene, mellan Borås och Göteborg

Datum: söndagen den 13 december


Alla hundar med dragintresserade ägare är välkomna, det kommer att finnas viss materiel att låna för att prova på. Behöver ni låna något måste ni kontakta någon av oss i förväg så att vi vet om det och kan ta med tillräckligt.


För mer info och anmälan, kontakta

Linda: polarcollie@gmail.com 0739-390355
Jennie: n-enne@hotmail.com 073-8226525
Frida: f.b@live.se 0705-241278

Välkomna!
Aktivitetssektionen i SPHKs rasklubb för Alaskan malamute

Av Linda - 23 november 2009 13:47

I går var det Dimmas födelsedag, ett år gammal är den lilla pälsiga tokstollen nu. En rar och vansinnigt glad hund är hon, bara att hoppas att det håller i sig!


Hon firade sin ettårsdag med att sova i kojan för första gången. Annars sover hon på marken eller på kojtaket. Hon kanske fryser lite nu när hon släpper ALL päls - hon ser verkligen inte klok ut!! Försökte ta lite kort på henne i lördags men hon är aldrig still så det blev bara suddigt....

Av Linda - 22 november 2009 20:19

En frustrerad Pappa sitter i Tors säng. Tor själv smyyyger omkring på tå och sjunger "pi-pa" (dvs tipp tapp) samtidigt som han gör handrörelserna som hör till. Han har varit uppmärksam på dagis när de tränat inför Lucia.

Av Linda - 21 november 2009 15:29

Idag var det planerat dragträff. Den ena mushern efter den andra backade ur av diverse skäl. Till slut var vi tre tappra tjejer som träffades - Frida hade tänkt backa ur men ändrade sig och kom lagom till fikat och andra svängen. Jag och Jennie började dagen med en liten unghundsrunda och det gick väl ungefär som man kan vänta sig av två relativt oerfarna hundar som inte är så vana att gå ensamma. Ask höll ett rätt jämt men ganska långsamt tempo medan Dimma varierade mellan att springa allt vad hon kunde till att inte springa alls. Emellanåt kunde hon tänka sig att gå först och de fick träna en hel del på omkörningar så vi var nöjda efteråt.


Andra svängen blev lite drygt en mil och efter en felkörning och plaskande i stooora vattenpölar (stackars Jennie fick plaska mest) så var både vi och hundarna nöjda. Jag körde Zolo i enspann, han var duktig och ville gärna komma ikapp men inte fortsätta gå när han väl fått gå förbi.Får träna mer på det där, det blir ju inte ofta han får tillfälle att gå före ett annat spann tyvärr. När vi är ensamma är det inga problem, då går han fast han är själv. Han är lite lustig, när ett annat spann närmar sig bakifrån så sneglar han över skuldran och ökar genast farten, de får inte komma förbi!! Sista biten kunde han faktiskt tänka sig att gå först och hålla traven - då var matte glad! När vi kommit till bilarna såg jag att vägen tagit hårt på en av hans klor, de är ganska mjuka och denna var sliten in till pulpan så den blödde lite. Han verkade inte ha ont och efter lite plaskande i sjön så såg jag inget mer blod heller. Zolo tittade beundrande på Mini och Embla som simmade, sedan provade badkrukan att gå i liiiite längre än till magen och var mycket stolt efteråt!


Vi hörde talas om en lös jämthund på vift, såg vackra pointers och flera jägare men ingen som såg sur ut för att vi var där. Fina vägar, där kan man köra fler gånger!!


Här är jag och Dimma på unghundsrundan, Ask till vänster. Tack Jennie för bilden, snyggt jobbat!

 

Av Linda - 15 november 2009 17:21

Mamma har gjort nåt misstag och får milda förebråelser från pappan.

Sigrid: Mamma! Lyssna nu på den du har gift dig med!

Av Linda - 13 november 2009 13:56

Nu är tjejerna på väg in i löp. Hur vet vi det?

Ledtråd 1: Zolo vägrar äta, han piper och vill bara in till Dimma hela tiden...

Ledtråd 2: Körde hela gänget varsin runda idag och fick spader på båda tjejerna. Emellanåt gick det fint men det var väääldigt mycket nosa/kissa/spana periodvis. Till och med lilla Dimma som aldrig kissar utanför hundgården annars!


Zolos runda gick riktigt bra tills han fick för sig att det var dags att gosa. Han började med att spana bakåt på mig flera gånger och sakta ner farten lite, plötsligt tvärstannade han, kom intill mig och tryckte sig nära, nära. Rart men en aning opraktiskt.... Fick fart på honom igen och resten av turen gick han på bra igen. Han börjar växa till sig och förstå vad det handlar om!! Han gick förbi två rastgårdar och två hundgårdar utan att ens dra sig åt det hållet MEN han sneglade och kunde inte låta bli att pipa lite och så har det varit de senaste rundorna. Klart godkänt!!

Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor