polarcollie

Senaste inläggen

Av Linda - 21 september 2010 16:39

Häromveckan var jag och Dimma ute på klövjepromenad, kameran var med. Här är resultatet:


   


På söndag ser vi fram emot dragträff med viltspårträning - med två löptikar i familjen, får se hur vi löser det...

Av Linda - 20 september 2010 20:24

Läggdags för Tor.

Tor: Jag vill ligga där under.

Mamma: Vill du ligga i min säng?

Tor: Nej

Mamma (mycket förvånad): Va?

Tor: Men jag älskar ju dig.

Mamma: Ja, jag älskar dig också.

Tor: Men ibland vill jag vara ensam.

Av Linda - 15 september 2010 12:38

Sitter vid datorn, plötsligt kommer Zolo och är väldigt ivrig. Han lägger tassen på mitt ben, stoppar huvudet under min arm och pratar konstant. När jag reser mig sätter han sig genast prydligt i fotposition vid min vänstra sida.


Han får som han vill, vi tränar kontakt och fotgående i köket en stund.

Av Linda - 7 september 2010 10:49

Dimma visades upp på SPHK Västras utställning i Simmatorp utanför Skara. En trygg och glad tik hade vi med oss, hon brydde sig inte om att hetsa upp sig på andra hundar, JÄTTESKÖNT!!


Även i ringen skötte hon sig bra och av 6 tikar i unghundsklassen blev hon tvåa. Den som slog henne var äldre, mer färdig och inte naken.   Ett etta med HP blev resultatet.

Kritiken:

Feminin ungtik, ger en något lätt helhet. Huvud med lite tunt nosparti, något stora öron, utmärkt hals och stark rygg. Bröstkorgen behöver utvecklas, tillräcklig benstomme, lite brant överarm.Tillräckligt vinklad bak, rör sig balanserat, lite lösa armbågar, ur päls, trevligt temperament.


På det stora hela är de negativa kommentarerna saker som förhoppningsvis löser sig när hon växer till sig. Om bröstkorgen utvecklas stabiliseras armbågarna och när hon får ny päls ser öronen inte så stora ut längre.   

Av Linda - 2 september 2010 13:40

Vi var ju lite besvikna på Dimmas insats i lördags. Idag fick hon en ny chans, hon fick åka med matte till Frida och springa en sväng med kickbike. VILKEN skillnad!! När hon gick först tuffade hon på, inte i full fart men i bra trav. (tror dock att det är löp på gång med tanke på antalet kiss-markeringar...) Vi fick träna på omkörningar och efter lite trassel vid första försöket gick det bara bättre och bättre, mot slutet var det inga bekymmer, Dimmas fokus var framåt! (Iluaqs fokus var Dimmas bakdel   ) När Dimma fick gå bakom Iluaq fällde hon ner öronen och förvandlades till Kanonkulan, det var riktigt skoj att åka då. Sista biten gick hon först igen och då var det som om den där poletten trillade hela vägen ner, hon gick i rask trav eller galopp hela tiden. Heja Studsbollen!


Efteråt fick hon leka med Iluaq i rasthagen men det var mycket mer intressant att kissa överallt så att Iluaq och Atka ska ha nåt att lukta på i eftermiddag... Stackars Iluaq som kämpade hårt för att få hennes uppmärksamhet, han fick nöja sig med att par rusningar.

Av Linda - 1 september 2010 12:14

Sigrid älskar att luras. Även på första september.


Sigrid: April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!

Mamma: Men, det är ju bara på första april man får luras.

Sigrid: Nej, tänk så tråkigt livet skulle bli om man bara fick luras EN dag.

Mamma: Får jag lura dig alla dagar också då?

Sigrid: Nej, då blir jag sur.

Av Linda - 29 augusti 2010 14:23

Var utanför Falkenberg och provade lite nya vägar tillsammans med Chris. Husse körde två vändor eftersom jag hade huvudvärk, först en med Dimma och Zolo, sedan en med Aska. Våra hundar tyckte att det var varmt och är lite otränade så det gick väl så där. Zolo skötte sig bäst men även Aska jobbade på ok. Dimma däremot var väl mer än lovligt ofokuserad och hennes lina slackade mer än den sträcktes. Det blir att jobba med på lilla fröken så att hon använder all den där energin till rätt saker! Emellanåt så KAN hon ju. Zolo visar att han har vuxit i sin kavaj och börjar bli vuxen, han vet vad som förväntas av honom och han gör det.


Chris körde två vändor med sin pigga lapska vallhund Glada, korthårscollien Sigge fick springa med lös en vända, sedan vila sig i bilen.


Tyvärr hade jag bara med mobilkameran så bilderna blev inget vidare. En bild på husse och Aska blev rätt ok i alla fall så den får vara med.


 

Av Linda - 22 augusti 2010 23:21

Idag hade vi dragträff i Sätila. Hade tejpat min vrickade fot och körde Dimma med cykel, inga problem. Hon var lite tramsig och ofokuserad i början men efter någon km var det som om polletten började trilla ner och hon gick på rätt bra. Sedan fick vi en flygande avslutning för hon fick syn på Frida och Atka som var vid bilarna, haha. Ska i alla fall inte köra cykel efter hund för det sitter lite för mycket i ryggmärgen att trampa och då blir det lätt att jag hjälper hunden för mycket.
Husse körde trehjuling med Aska och Zolo, de hade gått hyfsat men blev trötta. Otränade hundar och liiite väl varmt väder så inte så konstigt.
Sedan lite utställningsträning, MYCKET nyttigt för lilla studsbollen!!! Hon tycker att det är väldigt obehagligt när någon springer nära bakom så det skulle hon behöva träna mer på. Blev mycket bättre på slutet idag i alla fall.


Extra skoj idag för det var många spann som körde och flera nya ansikten. Nästa träff blir 26 september och då är temat drag och viltspår tror jag. Fast inte samtidigt.   


Nu i kväll kom lilla Mollytanten hit. Mysigt!! Sigrid tyckte att det var SÅ kul att kunna få hålla en hund i koppel helt själv.

 

Presentation


Anekdoter och rapporter om livet på Ulvås.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Plats för små hälsningar!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se