polarcollie

Alla inlägg den 17 februari 2010

Av Linda - 17 februari 2010 17:24

Både Dimma och Zolo har ett speciellt sätt att leka med barnen. Tor och/eller Sigrid kurar ihop sig på golvet med ansiktet gömt. Hunden ifråga buffar och knuffar med nosen för att vända barnet, slickar i nacken och naggar i fötterna. Ibland kommer det tassar också men ganska försiktigt och sällan mot ansiktet. Detta sker givetvis med övervakning och vi säger åt hundarna om det kommer tassar åt fel håll och avbryter om leken blir för intensiv. Som avslutning lägger sig hunden ner jämte barnet och försöker tränga sig in under det eller lägga sig på det.


Den här behandligen fick även min mamma av Dimma idag. Efter skidturen skulle mamma gosa med Dimma, satte sig på huk och blev omkulltacklad av Dimma. Sedan ordentligt pussad och som avslutning försökte Dimma lägga sig under henne.

Av Linda - 17 februari 2010 17:03

Har varit ute en sväng på skidor med Dimma. Hon kör lite intervall så där, spåren är rätt mjuka så det är jobbigt för hundarna att gå fortare än jogg. Emellanåt startar dock Dimma sin turbo och tar i av bara 17 och galopperar i full fart. Då är det bara att försöka hålla balansen... Matte är fortfarande rätt vinglig på skidor men nu känns det inte som om jag ska ramla varje gång vi startar i alla fall. Värre om jag ska försöka lyfta ena benet och köra skate eller svänga.... När vi skulle förbi skogskanten var det någon VÄLDIGT spännande där inne och Dimma ville hemskt gärna däråt. Annars brukar hon lyssna bra och få tillbaka sitt fokus framåt när hon hittar viltspår men inte idag. Gissar att det var ett rådjur eller en hare där inne någonstans. Vi körde ett varv runt åkrarna åt ena hållet och när vi kom fram var Dimma pigg och matte med så vi vände och skulle ta varvet tillbaka igen. Eftersom Dimma är en malamute tyckte hon att det var en helt usel idé först, hon gick bredvid mig och surade en bit. Sedan fick hon lite motivation och gick framför mig. Linan slackade dock fortfarande så hon trasslade in ena bakbenet. Jag stannade för att trassla ur henne och DÅ vaknade turbon igen så restan av varvet var linan sträckt även de sträckor som turbon tog slut. På vägen förbi skogskanten hade hon enbart fokus framåt så det stärker ju min teori att det var nåt där inne första gången vi passerade som sprungit vidare sedan.

Ovido - Quiz & Flashcards