Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Alla inlägg under september 2010

Av Linda - 29 september 2010 14:32

Jag är ingen Mollymatte längre. Även om hon inte har bott här på nästan fem år så har hon ju funnits i närheten och vi har träffat henne mycket. De senaste veckorna har det gått fort utför och idag var det dags. Nu har hon friska ögon och pigga ben och kan leka med Boss i hundarnas himmel. Hälsa till honom och sov gott, lilla älskade Molly. Vi ses igen.


  

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 27 september 2010 16:24

Träff med kombinerat drag och viltspår i helgen. Dimma löper så hon fick stanna hemma. Aska och Zolo fick varsin kickbiketur i enspann och både skötte sig SUPER!! Dags att öka distanserna lite dock om det ska bli något vettigt i vinter...


Efter att mattar och hussar fått fika så var det dags för nästa aktivitet, viltspår. Aska är en riktig klippa och tycker att det är SÅ skoj! Zolo gillar också att spåra men han spårar inte bara det han ska. *ler* Han jobbar fint när han väl fokuserar och hittade klöven utan problem.


Kändes som en väldigt lyckad träff på alla vis, upplägget fungerade bra för alla inblandade och alla hundar skötte sig jättefint i både dragsele och spårsele. Hoppas att det blir fler intresserade nästa gång, fast då får nog Frida ha lite hjälp med att lägga alla spår.   


Lite bilder ligger på hemsidan, i galleriet "Drag och viltspår 26/9 2010".

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 23 september 2010 23:20

och det slutade med att jag fotade såna här i stället:


 


Taget strax innan Zolo trampade på den....   


Ett par bilder blev det även på hundarna, tyvärr inga användbara på Zolo men några av tjejerna som blev helt ok ligger i galleriet på hemsidan.


Av Linda - 21 september 2010 16:39

Häromveckan var jag och Dimma ute på klövjepromenad, kameran var med. Här är resultatet:


   


På söndag ser vi fram emot dragträff med viltspårträning - med två löptikar i familjen, får se hur vi löser det...

Av Linda - 20 september 2010 20:24

Läggdags för Tor.

Tor: Jag vill ligga där under.

Mamma: Vill du ligga i min säng?

Tor: Nej

Mamma (mycket förvånad): Va?

Tor: Men jag älskar ju dig.

Mamma: Ja, jag älskar dig också.

Tor: Men ibland vill jag vara ensam.

Av Linda - 15 september 2010 12:38

Sitter vid datorn, plötsligt kommer Zolo och är väldigt ivrig. Han lägger tassen på mitt ben, stoppar huvudet under min arm och pratar konstant. När jag reser mig sätter han sig genast prydligt i fotposition vid min vänstra sida.


Han får som han vill, vi tränar kontakt och fotgående i köket en stund.

Av Linda - 7 september 2010 10:49

Dimma visades upp på SPHK Västras utställning i Simmatorp utanför Skara. En trygg och glad tik hade vi med oss, hon brydde sig inte om att hetsa upp sig på andra hundar, JÄTTESKÖNT!!


Även i ringen skötte hon sig bra och av 6 tikar i unghundsklassen blev hon tvåa. Den som slog henne var äldre, mer färdig och inte naken.   Ett etta med HP blev resultatet.

Kritiken:

Feminin ungtik, ger en något lätt helhet. Huvud med lite tunt nosparti, något stora öron, utmärkt hals och stark rygg. Bröstkorgen behöver utvecklas, tillräcklig benstomme, lite brant överarm.Tillräckligt vinklad bak, rör sig balanserat, lite lösa armbågar, ur päls, trevligt temperament.


På det stora hela är de negativa kommentarerna saker som förhoppningsvis löser sig när hon växer till sig. Om bröstkorgen utvecklas stabiliseras armbågarna och när hon får ny päls ser öronen inte så stora ut längre.   

Av Linda - 2 september 2010 13:40

Vi var ju lite besvikna på Dimmas insats i lördags. Idag fick hon en ny chans, hon fick åka med matte till Frida och springa en sväng med kickbike. VILKEN skillnad!! När hon gick först tuffade hon på, inte i full fart men i bra trav. (tror dock att det är löp på gång med tanke på antalet kiss-markeringar...) Vi fick träna på omkörningar och efter lite trassel vid första försöket gick det bara bättre och bättre, mot slutet var det inga bekymmer, Dimmas fokus var framåt! (Iluaqs fokus var Dimmas bakdel   ) När Dimma fick gå bakom Iluaq fällde hon ner öronen och förvandlades till Kanonkulan, det var riktigt skoj att åka då. Sista biten gick hon först igen och då var det som om den där poletten trillade hela vägen ner, hon gick i rask trav eller galopp hela tiden. Heja Studsbollen!


Efteråt fick hon leka med Iluaq i rasthagen men det var mycket mer intressant att kissa överallt så att Iluaq och Atka ska ha nåt att lukta på i eftermiddag... Stackars Iluaq som kämpade hårt för att få hennes uppmärksamhet, han fick nöja sig med att par rusningar.

Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor