Skapa quiz och frågekort

polarcollie

Alla inlägg under oktober 2009

Av Linda - 18 oktober 2009 19:00

Idag fick jag och hussen köra en vända tillsammans - det händer inte så ofta. Första halvan körde jag Dimma med kickbike och J körde Aska och Zolo med trehjuling. Dimma är så söt - när hon sätter fart så fäller hon ner öronen  så att de nästan inte syns!! Vi körde förbi två ryttare till häst och Dimma tyckte att det var SÅ läskigt, det hjälpte inte att Aska och Zolo sprang förbi utan att ens titta två gånger på hästarna.


På hemvägen bytte vi så att Dimma gick med Zolo och jag körde Aska. Plötsligt stod en lös hund mitt på vägen och ingen ägare inom synhåll. Det var precis utanför ett hus så jag lämnade Aska hos J och gick emot hunden som då började skälla. Tack och lov kom då en ägare som lovade hålla i hunden när vi körde förbi. Det märks tydligt att Aska behövs i spannet som arbetsledare, Zolo tränger gärna ner sin syster i diket när han blir lite trött. Flera gånger trodde jag att Aska var trött men hon fick rejält bra fart i flera omgångar och sprang till och med ifrån de andra när vi fick hemmet inom räckhåll. Hon sparar sig mer än de, det märks tydligt - klok långdistanshund som inte tar ut sig helt.


När vi kom hem blev det städning och krattning av hundgårdar och de fick ny halm i kojorna, Aska ville inte komma ut ur kojan och Dimma grävde runt och stökade i kojan en lång stund. Mysigt, tyckte de!

Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 16 oktober 2009 10:04

Idag fick Dimma prova på att dra vagnen för första gången. Eftersom hon inte är så gammal så fick det bli tom vagn men nackdelen med det är ju att den skramlar och hoppar mer. Dimma tyckte att vagnen var JÄTTELÄSKIG i ungefär 100 meter, sedan gick hon som en veteran. Ett litet återfall kostade hon på sig efter nån km när hon plötsligt kom ihåg att hon hade konstiga skaklar på sig men det gick fort över.

 


Eftersom Dimma är som hon är så kostade hon också på sig lite hopp och skutt - lika bra att det inte satt några barn i vagnen. ;o) Fast förmodligen hade de tyckt att det var roligt och spännande...


Skapa quiz och frågekort
Av Linda - 15 oktober 2009 16:24

Aska har fått dra vagn med glada barn i det fina vädret. Perfekt med en vagn som båda barnen får plats i OCH som tränar fysik och skakelvana på en hund! Är inte helt nöjd med hur skaklarna är fästa men vi jobbar vidare på det.

Zolo och Dimma håller på att skolas in i att gå i samma hundgård utan att Zolo ska hålla på och rida på lilltjejen som är för snäll för att säga ifrån. Igår röt hon i rejält med uppbackning (?) från Aska i andra hundgården.


 

Av Linda - 13 oktober 2009 17:24

Liten....

 


Blir stor....

 


I lördags fyllde hon fem år, husses älskling. Hade hon varit en människa hade jag legat risigt till. ;o)

 

Av Linda - 13 oktober 2009 15:13

Sovdags på Ulvås. Mamma ligger hos Tor som krånglar och snurrar i sängen. Plötsligt får mamma en hård fot i magen och stönar till.

Tor: Oj, t-låt.


Inte illa - han säger både tack och förlåt!

Av Linda - 11 oktober 2009 19:29

Tor springer i köket, snubblar över mammas väska och ramlar pladask på golvet.

Mamma: Oj då, upp och hoppa!

Som den lydiga pojke han är så reser sig Tor - och börjar hoppa jämfota.

Av Linda - 9 oktober 2009 19:34

Tor har slagit sig på armen och kommer snyftande till mamma.

Mamma: Oj då, ska jag blåsa?

Tor: NEJ!! (blåser sig själv på armen)

Av Linda - 9 oktober 2009 19:04

Sigrid och Tor har fått snacks med löksmak. De kommer ut i köket och vill ha mer. Mamma undrar om de gett några till Aska. Sigrid erkänner att de gett henne några.

Mamma: Men Sigrid, det är lök på dem.

Sigrid ser förfärad ut, hon har ju sett "Välkommen Valp" (informationsfilm från SKK med Skurt som presentatör, båda barnen älskar den filmen) så hon vet att lök är giftigt.

Sigrid (till Aska):Du får inga fler för det är lök på dem. Det är giftigt för dig. (Hon funderar en stund) Vov vov vov vov. (Vänder sig mot mamma) Jag pratar hundspråk med Aska så att hon ska förstå.

Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor